20 de septiembre de 2024

Extraterrestres

Informaciones Exclusivas sobre extraterrestres y ovnis en todo el mundo.

UFO-bejelentő űrlap a Pentagontól – ITBUSINESS

UFO-bejelentő űrlap a Pentagontól – ITBUSINESS

Keresés Keresés Close this search box. Készítette: Gróf József [Forrás: Adobe Firefly] Minden bejelentést vár az amerikai védelmi minisztérium, ami például a titkos kormányzati UFO-programokkal kapcsolatos bizonyítékokat mutatja be. Sőt, segítenek: még külön online kitölthető űrlapot is kínálnak majd az állampolgárok egy részének. Azért szűrő került a rendszerbe… A minisztérium október 31-én indította útjára az

Keresés

Close this search box.

Készítette: Gróf József [Forrás: Adobe Firefly]

Minden bejelentést vár az amerikai védelmi minisztérium, ami például a titkos kormányzati UFO-programokkal kapcsolatos bizonyítékokat mutatja be. Sőt, segítenek: még külön online kitölthető űrlapot is kínálnak majd az állampolgárok egy részének. Azért szűrő került a rendszerbe…

A minisztérium október 31-én indította útjára az új online felületet, amely az azonosítatlan rendellenes jelenségekkel (UAP-kel), más néven ufókkal kapcsolatos információk bejelentésére alkalmas. Megjegyzendő, hogy ez bizony csak egy funkcióbővülés, hiszen a légi, földi, tengerfelszíni és vízalatti területeket érintő rendellenességeket tanulmányozó állami hivatal (All-domain Anomaly Resolution Office, AARO) honlapját még 2022 augusztusában bemutatták.

Mostantól pedig a lehetséges észlelésekről készült fotók és videók elhelyezése mellett a weboldal már felajánlja az „egy UAP-vel kapcsolatos amerikai kormányzati programról/tevékenységről szóló, első kézből származó ismeretek”, eljuttatását a kormányhoz.

A bejelentések szűrését segíti, hogy a megfelelő biztonsági eljárásokkal védett űrlapot jelenleg csak az amerikai kormány jelenlegi vagy volt alkalmazottai, a különböző fegyveres szervezetek és biztonsági szolgálat tagjai és a kormánnyal szerződéses kapcsolatban álló vállalkozók használhatják.

A hivatal igazgatója, Sean Kirkpatrick jelezte: megérti, hogy az állampolgárok sokkal szélesebb köre is szeretné jelenteni az észleléseket a hivatalának. Mint elmondta, az AARO jelenleg is vizsgálja a megfelelő eljárásokat,

melyek alkalmazásával az „egyszerű” állampolgárok is képesek lesznek bejelentéseket tenni.

A védelmi minisztérium feladatszabása szerint az AARO feladata lett az UFO-incidensekkel kapcsolatos információk összegyűjtése és feldolgozása – egészen 1945-ig visszamenőleg. Ezek az adatok egy, az amerikai Kongresszus által előírt jelentésbe kerülnek, amely segíteni fogja az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos, állítólagos amerikai kormányzati programok vizsgálatát.

UFO

„Szeretném megragadni ezt az alkalmat arra is, hogy bátorítsak minden jelenlegi vagy volt amerikai kormányzati, katonai vagy civil alkalmazottat, illetve velünk kapcsolatban álló vállalkozót, aki úgy véli, hogy első kézből tud valamilyen amerikai kormányzati UAP-programról vagy tevékenységről, hogy jelentkezzenek az új, biztonságos jelentési mechanizmusunk segítségével” hangsúlyozta Sean Kirkpatrick. Hangsúlyozta: mminden benyújtott információ „személyes és bizalmas védelem alatt áll”, és ezeket csak arra fogják használni, hogy felvegyék a kapcsolatot az emberekkel a megfelelő interjúk elkészítéséhez.

Érzékeny vagy titkos információkat nem szabad az űrlapon feltüntetni, tette hozzá az AARO vezetője, hiszen ez csak „az első kapcsolatfelvételi pontként” szolgál. A nyomtatvány ugyanakkor útmutatást ad a jelentések benyújtásának módjáról, összegyűjti a bejelentő elérhetőségével és az amerikai kormányhoz való kötődésére vonatkozó adatait, valamint meghatározza, hogy

az illetőnek van-e „közvetlen tudomása” valamely kormányzati UAP-programról vagy tevékenységről.

Az iroda legújabb kezdeményezése nem sokkal azután kelt életre, hogy David Grusch, az amerikai hírszerzés egy korábbi tisztviselője júliusban a Képviselőház illetékes bizottsága előtt azt vallotta, hogy a Pentagonban egy olyan, már „több évtizede futó” programról értesült, amelynek célja a sérült UAP-k összegyűjtése és újbóli összeállítása volt. Tanúvallomásában azt állította, hogy olyan személyekkel készített interjúkat, akik „nem emberi eredetű, biológiai anyagokat” találtak az UAP-k lezuhanásának helyszínein.

A Pentagon szóvivője a múlt hónapban Grusch állításaira reagálva azt mondta, hogy a védelmi minisztérium „nem talált olyan ellenőrizhető információt, amely alátámasztaná azokat az állításokat, melyek szerint a múltban léteztek vagy jelenleg is léteznek földönkívüli anyagok birtoklására vagy visszafejtésére vonatkozó programok”.

Legolvasottabb tartalmak

ITB Today hírlevél

Feliratkozom a hírlevélre!

.