Ακόμα Δεν Έχει Λυθεί το Μυστήριο με τα UFO σε μια Μικρή Πόλη στο Τέξας, Πριν από 15 Χρόνια

Το Stephenville αναφέρεται συχνά από τους ντόπιους ως η «πρωτεύουσα γάλακτος του κόσμου». Όμως μετά τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 2008 η πόλη του Τέξας έγινε γνωστή για κάτι αλλόκοτο.

Στο «Messengers», το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς Encounters των VICE Studios και του Netflix, οι κάτοικοι του Stephenville και της γύρω περιοχής αφηγούνται ότι είδαν κάτι περίεργο στον ουρανό. Ένας μάρτυρας είπε ότι ήταν σαν ουράνια σφαίρα, ένας άλλος σαν ιπτάμενο Dorito.

Αλλά παρά τις τρελές περιγραφές, τα λεγόμενα Stephenville Lights θεωρούνται μία από τις πιο αξιόπιστες θεάσεις UFO στη σύγχρονη εποχή.

Ξεκίνησε όταν ένα βράδυ ο Steve Allen και ένα ζευγάρι φίλοι έπιναν μπύρες δίπλα στη φωτιά και κάτι τους τράβηξε την προσοχή.

«Ξαφνικά βλέπω ένα πολύ φωτεινό, δυνατό φως από τα ανατολικά, να έρχεται προς το μέρος μας με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είχα ξαναδεί τόσο δυνατό φως. Ήταν σχεδόν εκτυφλωτικό», είπε ο Allen. «Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι δεν υπήρχε θόρυβος αέρα ή μηχανής. Επικρατούσε σιωπή. Όταν το φως προσπέρασε, είχα το πιο γαλήνιο, χαλαρό συναίσθημα που είχα ποτέ στη ζωή μου. Ήταν σχεδόν σαν μια θρησκευτική εμπειρία, σαν να ήμουν ένα με ό,τι κι αν ήταν αυτό. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν εξωπραγματικό».

Όσο γρήγορα έφτασε, άλλο τόσο γρήγορα εξαφανίστηκε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Allen ισχυρίστηκε ότι δύο αεροσκάφη F-16 «ήρθαν να το κυνηγήσουν».

«Και αναρωτιόμουν αν ήμουν στον Πόλεμο των Κόσμων; Τι συνέβαινε;» είπε ο Allen.

Λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά, ο αστυφύλακας της τοπικής αστυνομίας Lee Roy Gaitan πήγαινε για να νοικιάσει μια ταινία για τα γενέθλια της συζύγου του όταν «κάτι τράβηξε την προσοχή μου», είπε.

«Είδα μια φούσκα ή ουράνια σφαίρα, με κοκκινωπό πορτοκαλί, φλογερό χρώμα, πολύ μεγάλη», είπε ο Gaitan. «Λαμπερά φώτα αναβόσβηναν, σαν κάτι παλλόμενο. Ήταν απλωμένα στον ουρανό, 11 ή 12 φώτα και ξαφνικά εκτοξεύτηκαν με απίστευτη ταχύτητα».

Λίγο μετά, είδε κι αυτός μαχητικά αεροσκάφη, είπε. «Πετούσαν προς την ίδια κατεύθυνση».

Οι θεάσεις στο Stephenville έγιναν γρήγορα θέμα και το Mutual UFO Network (MUFON), μια ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ, αφιερωμένη στην έρευνα UFO σε όλο τον κόσμο, ήρθε για να διερευνήσει το περιστατικό. Η ομάδα κάλεσε ανθρώπους που είχαν δει κάτι να πουν τις ιστορίες τους, και περίμεναν να έρθει λίγος κόσμος. Όμως εμφανίστηκαν δεκάδες άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει επίσης περίεργα πράγματα στον ουρανό πάνω από το Stephenville. Σύντομα, τηλεοπτικά συνεργεία από την Ιαπωνία μέχρι τη Βραζιλία κατέφτασαν στην πόλη.

Αρχικά, η Αεροπορική Βάση Ναυτικού στην περιοχή αρνήθηκε ότι κάποιο από τα αεροπλάνα της βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή των θεάσεων. Ο στρατός των ΗΠΑ αργότερα άλλαξε την ιστορία και ισχυρίστηκε ότι πράγματι γίνονταν ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή, αποδίδοντας την αρχική άρνηση σε επικοινωνιακό λάθος που οδήγησε στη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ορισμένοι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι μέλη της κυβέρνησης προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν ώστε να σιωπήσουν για αυτό που είδαν.

Αυτό που είναι μοναδικό ως προς τις θεάσεις του Stephenville, λέει ο Robert Powell, μηχανικός νανοτεχνολογίας και ερευνητής UFO, είναι πως οι πληροφορίες από ραντάρ φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτά που είδαν ο Allen και ο Gaitan.

Μέσω αιτημάτων του νόμου περί ελεύθερης πληροφόρησης, ο Powell έλαβε πρωτογενή δεδομένα ραντάρ από πέντε διαφορετικές κεραίες στην περιοχή από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας. Εξήγησε ότι πρώτα εντόπισε τις διαδρομές των δύο F-16, τα οποία είχαν αναμεταδότες επειδή είναι κυβερνητικά αεροσκάφη.

«Μόλις εντόπισα πού ήταν τα F-16, άρχισα να ψάχνω για αντικείμενα που δεν είχαν αναμεταδότες», είπε. «Βρήκα δεδομένα που επιβεβαιώνουν όσα μου είπαν ο Steve Allen και ο Lee Roy Gaitan».

«Υπάρχουν δύο σημεία στο ραντάρ που έδειχναν ένα αντικείμενο να κινείται χωρίς αναμεταδότη… Τα δύο σημεία ταιριάζουν με την ώρα και τη γεωγραφική θέση της παρατήρησης του Steve Allen», είπε. «Eίναι έξω από την περιοχή στρατιωτικής επιχείρησης. Αν ήταν στρατιωτικό αεροσκάφος θα έπρεπε να έχει αναμεταδότη, αλλά δεν είχε».

«Όσον αφορά την περίπτωση του Lee Roy, είχα περίπου πέντε σημεία δεδομένων στο ραντάρ που έδειχναν ότι υπήρχε το αντικείμενο», είπε. «Δεν έχουμε συχνά δεδομένα από ραντάρ που επιβεβαιώνουν ακριβώς τα λεγόμενα ενός μάρτυρα όσον αφορά τη γεωγραφική θέση και τη χρονική στιγμή».

«Αυτές οι ιστορίες συμπίπτουν με τα δεδομένα του ραντάρ. Επομένως, δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ένα αντικείμενο στον ουρανό και ότι το αντικείμενο αυτό δεν έχει κωδικό αναμεταδότη που να λέει ότι πρόκειται για κάτι πραγματικό, ό, τι κι αν είναι αυτό».

Κάνε subscribe στο YouTube – VICE Greece.

Περισσότερα από το VICE

Retro Rappers: Το Προφίλ στο TikTok που «Ξεθάβει»Βίντεο Από το Παρελθόν των Rappers

Πλέον Μπορείς να Αγοράσεις Ναρκωτικά και Χρησιμοποιημένα Εσώρουχα στο Facebook Marketplace

Ο Γεράσιμος και Άλλοι 16 Κρατούμενοι Έγιναν Δωρητές Οργάνων Μέσα από τη Φυλακή

Ακολουθήστε το VICE σε FacebookInstagram και Twitter.  

Τα καλύτερα θέματα του VICE Greece στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter του VICE συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το VICE, οι οποίες ορισμένες φορές ενδέχεται να περιλαμβάνουν διαφημιστικό ή/και χορηγούμενο περιεχόμενο.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *