”UFO Sweden” och Crazy Pictures hyllas i USA: ”De gör det bättre än Hollywood”

Den svenska sci-fi-rullen har just landat på amerikanska biodukar. De första recensionerna imponeras av Crazy Pictures.

Filmkollektivet Crazy Pictures ”visar Hollywood hur det ska göras”, enligt en nysläppt, lyrisk recension på filmsajten Slashfilm. Svenska science fiction-spektaklet ”UFO Sweden” har just fått sin nordamerikanska premiärvisning på Fantastic Fest i Austin, där kritikerna blev både bortförda och hänförda.

”I dessa ”Stranger Things”-tider vill alla göra sin egen nostalgiladdade Amblin-liknande film. Det gör mirakulösa sci-fi-äventyret ”UFO Sweden” desto mer tillfredsställande (…) Uber-begåvade svenskar gör en bättre Hollywoodfilm än Hollywood” skriver Slashfilm och fortsätter med att hylla en publikfriande film med härliga karaktärer och emotionell tyngd. ”Man undrar vad de skulle kunna göra med en Hollywood-produktion.”

Filmen har också recenserats av bloggen The Hollywood News. Här fastnade skribenten speciellt för den unga huvudpersonens sökande efter sig själv, sin försvunne far och samhörighet.

”Många kommer känna igen sig i delar av handlingen och analysera sin egna resa i livet. Det handlar främst om att finna sin familj (…) Runt den emotionella kärnan finns en njutbar sci-fi-konspiration som skulle få Fox Mulder att grina brett. Framför allt är det en film med stort hjärta, som väcker publikens inre barn på nytt.”

”UFO Sweden” kommer gå upp på amerikanska biodukar under 2024.

Por Ovnis

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *