Der blev gjort væsentlige fund i ufo-rapport, siger astrofysiker

NASA har oprettet en ny afdeling, som fremover skal undersøge ufo-fænomener på Jorden fra et videnskabeligt udgangspunkt.

Et års undersøgelse af uidentificerede flyvende objekter på Jorden er afsluttet, og konklusionen er klar: Der er ingen beviser for, at der er liv fra det ydre rum.

Det slog NASA fast på et pressemøde torsdag, hvor den endelige rapport fra en uafhængig undersøgelsesgruppe blev præsenteret.

Blandt deltagerne var NASA’s direktør, den tidligere astronaut og senator Bill Nelson, og astrofysikeren David Spergel, der ligeledes stod i spidsen for undersøgelsen.

Han sagde, at der blev lavet nogle væsentlige fund i rapporten, som fremover skal være en drejebog for NASA til, hvordan de skal undersøge ufo-fænomener, der også kaldes uap af NASA.

– Vi kiggede på NASA’s aktiver. Selvom de giver et omfattende billede af havet, nær overfladen og atmosfæren… har de typisk ikke den nødvendige opløsning til uap-begivenheder, sagde David Spergel.

Derfor har NASA brug for, at piloter og andre indsamler så meget data som muligt, når de oplever ufo-fænomener.

Indtil nu har de fleste ufo-fænomener, som er blevet undersøgt af gruppen siden oktober 2022, vist sig at være fly, vejrballoner, droner eller andet.

Vil være åbne og transparente

Det amerikanske rumagentur har oprettet en særskilt afdeling for ufo’er, som skal være i spidsen af et paradigmeskifte for tilgangen til at undersøge de flyvende objekter.

Fremover skal ufo’er ikke være noget, der ses som sensationelt, men i stedet være et emne, man undersøger videnskabeligt.

Man vil altså afstigmatisere det at have set en ufo, ligesom man ikke fra NASA’s side vil afvise, at der kan være ufo’er eller andet teknologi fra rummet på Jorden. En sådan konklusion skal dog baseres på kendsgerninger, lød det.

– Men der er meget, vi stadig skal lære, sagde Bill Nelson.

NASA-direktøren tilføjede, at der efter hans personlige holdning må være liv i rummet.

– Hvis du spørger mig, om der er liv i universet – der er så stort, at det er umuligt at forestille sig – så er mit svar: Ja, sagde han.

Han understregede samtidig, at NASA ikke har tænkt sig at holde nogen informationer om eventuelle fund af fremmede teknologi fra den nye ufo-afdeling skjult for offentligheden.

Og at de leder efter fremmede liv, både fortidigt og nutidigt.

Holder direktør for ny afdeling hemmelig

Selvom NASA vil være åben om de fund, deres nye ufo-afdeling skulle gøre, er der andre emner, som fortsat vil være hemmeligholdt.

Det gælder også navnet på direktøren for afdelingen.

Ingen på pressemødet ønskede at tale om det, så David Spergel brød ind og fortalte, at det kan være en opgave forbundet med ubehag at være ansat i NASA og efterforske ufo’er.

– En af de ting, der skete under undersøgelsen… folk opførte sig dårligt og chikanerede nogle af vores panelmedlemmer, og jeg synes, at det var meget upassende opførsel, sagde han.

Det kom også frem, at der har været konkrete trusler mod nogle af dem. Det er blandt andet af den årsag, at navnet på direktøren ikke vil blive offentliggjort.

Har undersøgt afklassificerede videoer

Som en del af undersøgelsen har David Spergel og hans panel af eksperter kigget nærmere på nogle af de videoer, som det amerikanske forsvar har afklassificeret.

De viser blandt andet hurtigtflyvende objekter, som skabte stor debat om, hvorvidt de bevægede sig for unikt eller vildt til at være menneskeskabte.

En af dem var et uidentificeret objekt, der blev vurderet til at flyve i knap fire kilometers højde og med en hastighed på 65 kilometer i timen.

Panelet nåede frem til, at den hastighed ikke er usædvanlig i de højder, og at objektet sandsynligvis blot er fløjet med vinden.

I rapporten fremgår det, at selvom der ikke er beviser for, at nogen af de undersøgte objekter stammer fra det ydre rum, så er det fortsat en mulighed, at man finder det en dag.

For universet er så stort, at man er nødt til at erkende, at det er plausibelt, at et fremmed objekt ender i vores solsystem og på Jorden, fremgår det af rapporten.

Rapporten er udelukkende baseret på ikke-fortrolige informationer. Det skyldes, at NASA ikke ville holdes tilbage af informationer, som de ikke kunne diskutere offentligt, lød det på pressemødet.

Por Ovnis

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *